- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ע"א 41918-01-12
|
ע"א בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
41918-01-12
20.2.2012 |
|
בפני : שבח יהודית |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. מאיר לומברוזו 2. יהודה לומברוזו |
: אקסטרא פלסטיק בע"מ |
| החלטה | |
לפניי בקשה לעיכוב ביצועו של פסק דין של בית משפט השלום שחייב את המבקשים לשלם למשיבה סך כולל של כ-1,600,000 ש"ח.
ביום 4.1.12 ניתן ע"י בית משפט קמא צו ארעי לפיו לא ימומשו בתי המבקשים עד למתן החלטה בבקשה לעיכוב ביצוע, ולפיו עוכבה הגביה לגבי סכום העולה על מיליון ש"ח.
בהמשך, דחה בית משפט קמא את בקשת עיכוב הביצוע, בהינתן כי מדובר בפסק דין כספי, ובסוברו כי המשיבה הוכיחה כי ניתן יהיה להיפרע ממנה, במידה ויתקבל הערעור.
עם זאת קבע בית משפט קמא מימוש דירות המגורים של המבקשים, להבדיל מנכסים אחרים, יעוכב בכפוף להפקדת מחצית סכום פסק הדין במזומן או בערבות בנקאית.
בבקשה שלפניי טוענים המבקשים, כי למעשה דחה בית משפט קמא את בקשתם, שכן אין ביכולתם להפקיד מחצית מסכום פסק הדין, ומשכך, ייגרם להם נזק בלתי הפיך אם תידחה בקשתם גם ע"י ערכאת הערעור, כאשר מנגד למשיבה לא יגרם כל נזק. כך חוזרים הם על הטענה, כי המשיבה הינה חברה ציבורית המצויה בקשיים כלכליים, תוך שהם מפנים לדו"ח כספי של המשיבה, וטוענים כי מאזן הנוחות נוטה לטובתם. עוד נטען כי לערעור סיכויים טובים להתקבל.
כפי שציין בית משפט קמא בהחלטתו, מדובר בפסק דין כספי, והכלל הוא שאין בהגשת הערעור כדי לעכב ביצועו, אלא במקרים חריגים [ראו: ע"א 4641/06 מנורה חברה לביטוח בע"מ נ' עזבון המנוח חנא כרכבי ז"ל (מיום 26.7.06)], והמקרה דנן אינו נמנה על אותם חריגים.
לא התרשמתי כי מצבה הכלכלי של המשיבה אינו טוב - כפי שטוענים המבקשים, שכן מתצהיר סמנכ"ל הכספים של המשיבה שצורף לתגובת המשיבה עולה כי מדובר בחברה איתנה כלכלית, ואין סיבה, איפוא, שלא לאפשר לה ליהנות מפירות זכייתה.
מנגד, לא התעלמתי מטענת המבקשים לפיה מימוש דירות מגוריהם יכול לגרום להם לנזק בלתי הפיך.
עם זאת, נראה כי בנקודה זו ערך בית משפט קמא איזון ראוי בהחלטתו, כאשר קבע כי עיכוב מימוש דירות המגורים של המבקשים יותנה בהפקדת ערבות בנקאית בסכום מחצית פסק הדין. עיכוב ללא ערבות עשוי להחמיר את קשיי הגביה, אם ידחה הערעור, מחמת החשש כי על הדירות יירשמו עיקולים נוספים. יחד עם זאת, ניתן להקל במידת מה בסכום ההפקדה ולהעמידו של 600,000 ש"ח.
לציין כי המשיבה מסכימה לעכב את מימוש פסק הדין גבי דירות המגורים של המבקשים, בהפקדת ערבות ו/או פיקדון בסכום פסק הדין.
התוצאה היא בשים לב לעמדת המשיבה, עיכוב ביצוע מימוש בתי המגורים של המבקשים מותנה בהפקדת סך של 600,000 ש"ח במזומן או בערבות בנקאית, וניתנת לצורך כך ארכה של 30 יום מהיום.
ניתנה היום, כ"ז שבט תשע"ב, 20 פברואר 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
